Misstänkt jaktbrott i Norrtälje

NORRTÄLJE(JJ). Efter att den folkilskna älgtjuren sköts i måndags i Norrtälje, efter ett polisbeslut, så var förhoppningen att den mindre aggressiva kvigan skulle ge sig av. Men nästa dag hittades älgen död.

– Tidigt på tisdagsmorgonen hittades hon skjuten i Görla-området, väldig nära skogen där älgtjuren sköts. Det kanske var någon som tröttnat på älgarna, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

Polisen misstänker jaktbrott och flera jaktlag i närheten har hörts, men ännu har inte polisen fått fram någon ytterligare information kring det inträffade.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

Fotnot: Se även notis den 12/10.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser