Misstänkt illegal lodjursjakt

En lodjurskropp hittades flytande i Åbyälven i går morsen. Nu misstänker polisen i Norrbotten illegal rovdjursjakt.

En förbipasserande person upptäckte på söndagsmorgonen ett illaluktande föremål, inpackat i en plastpåse, flytande i Åbyälven, Roknäs. Polisen kom till platsen och kunde konstater att det var kroppen av ett lodjur.Nu ska veterinär vid SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) obducera lodjuret för att om möjligt fastställa dödsorsaken. Polisen misstänker illegal rovdjursjakt.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser