Misstänkt illegal älgjakt i norr

Torneträsk (JJ) Flera slaktade älgkroppar utan nödvändig taggning upptäcktes av Polisen i går vid Torneträsk i Norrbotten län.

Polisen genomförde tillsammans med länsstyrelsen en så kallad faunabevakning.

Båda älgkopparna hittades i närheten av Torneträsk och saknade taggning som ska fästas på djuret efter fällning. I samband med båda fynden har Polisen inlett förundersökning och det finns misstänkta personer.

Under faunabevakningen har också en person påträffats som har kört ATV i terrängen, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser