Misstänkt i Lillhärdalfallet överklagar

Sveg (JJ) Anders Dunder i Sveg, en av de misstänkta för grovt jaktbrott i det så kallade Lillhärdalsfallet, fick nej av polismyndigheten i Jämtland när han begärde omprövning av beslutet om beslagtagande av alla hans vapen. Han går nu vidare med ärendet och överklagar polisens beslut till Förvaltningsrätten i Härnösand.

– Polismyndigheten i Jämtland bryter mot objektivitetsprincipen där det fastslås att förvaltningsmyndigheten i sin verksamhet ska iaktta allas likhet inför lagen, samt att man ska vara saklig och opartisk vid handläggning av ärendet, skriver Dunder i sin överklagan.

– Tre av oss som är misstänkta för grovt jaktbrott har, efter överklagande, fått tillbaka sina jaktvapen och har därmed kunnat utöva allas vår främsta fritidssyssla jakt efter älg, småvilt och skogsfågel utan hinder. Två av oss har trots rättsvårdande instansers beslut behandlats olika.

– Jag kan, skriver Anders Dunder vidare, med säkerhet lägga ytterligare ett förlorat jaktår till de två tidigare. En i mina ögon helt oacceptabelt sätt att behandla mig olika, jämfört med tre av mina kamrater.

– Jag känner dessutom den olika behandlingen, som ett långvarigt och mycket kännbart dubbelt straff för ett påstått brott jag inte har dömts för eller ens anser mig ha begått, skriver han till Förvaltningsrätten.

Dunder hemställer att Förvaltningsrätten  granskar polismyndighetens partiska agerande i samband med handläggningen av hans ärende och att man river upp beslutandet om beslag av hans vapen.
Leif Eriksson.

Anders Dunder överklagar till Förvaltningsrätten i Härnösand Jämtlandspolisens beslut att beslagta alla hans vapen i samband med det så kallade Lillhärdalsfallet. Foto: Leif Eriksson
AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Franchi Horizon – intressant studsare från Italien

Franchi är mest kanske mest känd för sina hagelvapen, främst halvautomater men också för sina hagelbockar. Franchi Horizon är företagets första repeterstudsare. Det är ett gevär som passar både för passjakt och rörlig jakt och överraskar med sin utmärkta precision. Priset är överkomligt vilket borde tilltala en stor grupp jägare och skyttar.

Jakthundsfrågor allt viktigare

De senaste åren har vargen varit ett vanligt samtalsämne när vi diskuterat jakthundar och hotet mot vår löshundsjakt i Norden. Men frågorna runt våra jakthundar är betydligt många fler och komplexa oavsett vilken ras vi föredrar att jaga med.

Annonser