Misstänkt giftåtel

Länsstyrelsen vargspårare i Dalarna har polisanmält fyndet av en misstänkt giftåtel. En tidigare vargdödad älg tros ha preparerats med någon form av gift i avsikt att döda vargen.

– Den misstänkta åteln har påträffats utanför Malung, i övrigt har jag inga kommentarer säger miljöåklagare Katarina Lindström, Falun.
I anslutning till älgkadavret var även annat slaktavfall utlagt. Polis har undersökt platsen och räddningstjänst har fått i uppdrag att sanera markområdet runt den misstänkta giftiga åteln.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser