Misstänks för illegal fågeljakt

Linköping (JJ) Två män greps på måndagsförmiddagen och är misstänkta för jaktbrott på fridlyst fågel.

P4 Östergötland berättar att männen, som är i 40-årsåldern, påträffades med jaktvapen och tre döda vitkindade gäss i Svartåmynningens naturreservat.

Det ligger i Vreta kloster norr om Linköping.

Männen togs med till polisstationen där de förhörs. De förväntas försättas på fri fot även om utredningen av det misstänkta jaktbrottet går vidare.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser