Misstanke om jaktbrott ska utredas av polisen

Hällefors (JJ) Två älgar misstänks ha tjuvskjutitsi trakterna kring Bredsjö/Hjulsjö. Nu utreder polisen från Karlskoga om eventuellt jaktbrott har begåtts.

Polisen misstänker att älgarna skjutit från bil med hjälp av ljuset från bilens strålkastare. Några vittnen till händelsen finns inte, inte heller några uppgifter om skott som kan sättas i samband med just denna händelse. Däremot har polisen fått uppgifter om skott som ska ha hörts i området den senaste veckan.

Jaktbrott kan ge allt från böter och upp till fyra års fängelse, om det är att betecknas som grovt.

”Här finns spår som tyder på att två älgar har skjutits. ” Teppo Mullfors, utredningschef, Polisen Karlskoga, till Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser