Misstankar om tjuvskjuten varg utanför Mora

MORA (JJ). Polisen misstänker att en varg har tjuvskjutits i skogarna kring Bergkarlås utanför Mora. För en vecka sedan hittades blodfläckar, tassavtryck från varg och andra spår som gjorde att polisen fattade misstankar om att ett brott har begåtts på platsen.

På den aktuella platsen har man funnit både vargspår och blod, men den eventuella djurkroppen har förts bort av någon eller några förövare.
Polisen utgår från att djuret har skjutits på platsen, men att djurkroppen sedan förts bort för att försvåra arbetet för polisen. Detta skriver polisen i ett pressmeddelande.

Teorin som polisen har är att djuret skjutits någon gång mellan den 23-24 januari.
Polisen, under ledning av åklagaren Leif Johansson vid Riksenheten för miljömål i Stockholm, utreder nu det misstänkta fallet av grovt jaktbrott.

SVT Gävledala uppger att länsstyrelsen i Dalarna tror att det handlar om en av valparna i reviret i Siljansringen som har dödats. Under årets licensjakt sköt tre av de åtta vargarna som då fanns i reviret.

Polisen tar emot tips om iakttagelser av personer, fordon och annan information som kan sättas i samband med brottet. Tipsen kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser