Misstankar om tjuvskjuten varg utanför Mora

MORA (JJ). Polisen misstänker att en varg har tjuvskjutits i skogarna kring Bergkarlås utanför Mora. För en vecka sedan hittades blodfläckar, tassavtryck från varg och andra spår som gjorde att polisen fattade misstankar om att ett brott har begåtts på platsen.

På den aktuella platsen har man funnit både vargspår och blod, men den eventuella djurkroppen har förts bort av någon eller några förövare.
Polisen utgår från att djuret har skjutits på platsen, men att djurkroppen sedan förts bort för att försvåra arbetet för polisen. Detta skriver polisen i ett pressmeddelande.

Teorin som polisen har är att djuret skjutits någon gång mellan den 23-24 januari.
Polisen, under ledning av åklagaren Leif Johansson vid Riksenheten för miljömål i Stockholm, utreder nu det misstänkta fallet av grovt jaktbrott.

SVT Gävledala uppger att länsstyrelsen i Dalarna tror att det handlar om en av valparna i reviret i Siljansringen som har dödats. Under årets licensjakt sköt tre av de åtta vargarna som då fanns i reviret.

Polisen tar emot tips om iakttagelser av personer, fordon och annan information som kan sättas i samband med brottet. Tipsen kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser