Missnöjd älgturist fick pengar tillbaka

TINGSRYD(JJ). En turist tyckte att älgarna i djurparken Älgriket i Gäddeviksås var för små. Turisten klagade hos turistbyrån och fick tillbaka merparten av pengarna för inträdet. - Är det någon som ska betala så är det jag. Den där mannen var inte ett dugg lurad. Jag tycker inte om när kommunen går bakom ryggen på mig, säger ägaren Lars-Göran Toresson till Smålandsposten.

Den stora älgtjuren i djurparken dog förra året och den nya tjuren är ännu inte fullvuxen.
Den missnöjda turisten blev besviken att älgtjuren var så pass ung och klagade hos turistbyrån.
 
Karin Nilsson, turistsamordnare, säger till Smålandsposten att man gett turisten en viss ersättning som en goodwillgest. Hon tycker det är tråkigt när en gäst är missnöjd. 
Nilsson tycker dock inte att de gett turisten felaktig information i turisbroschyren som de varit med att ta fram.

Djurparkens ägare Lars-Göran Toresson har inte fört in informationen att parkens älgar inte är fullvuxna i broschyrer eller på hemsidan. Men Toresson framhåller att han berättar för alla som kommer dit att det bara finns två älgar i år, men att han inte hann berätta detta för den aktuella familjen. 
Det här rapporterar Smålandsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser