Missnöjd älgturist fick pengar tillbaka

TINGSRYD(JJ). En turist tyckte att älgarna i djurparken Älgriket i Gäddeviksås var för små. Turisten klagade hos turistbyrån och fick tillbaka merparten av pengarna för inträdet. - Är det någon som ska betala så är det jag. Den där mannen var inte ett dugg lurad. Jag tycker inte om när kommunen går bakom ryggen på mig, säger ägaren Lars-Göran Toresson till Smålandsposten.

Den stora älgtjuren i djurparken dog förra året och den nya tjuren är ännu inte fullvuxen.
Den missnöjda turisten blev besviken att älgtjuren var så pass ung och klagade hos turistbyrån.
 
Karin Nilsson, turistsamordnare, säger till Smålandsposten att man gett turisten en viss ersättning som en goodwillgest. Hon tycker det är tråkigt när en gäst är missnöjd. 
Nilsson tycker dock inte att de gett turisten felaktig information i turisbroschyren som de varit med att ta fram.

Djurparkens ägare Lars-Göran Toresson har inte fört in informationen att parkens älgar inte är fullvuxna i broschyrer eller på hemsidan. Men Toresson framhåller att han berättar för alla som kommer dit att det bara finns två älgar i år, men att han inte hann berätta detta för den aktuella familjen. 
Det här rapporterar Smålandsposten.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Annonser