Misslyckad stöld av vapenskåp

Kalix (JJ) Ett vapenskåp stals vid ett villainbrott i Kalix,men förövarna lyckades inte öppna skåpet.

Det var en granne som såg obekanta personer röra sig i villan när grannarna var bortresta. Han larmade då polisen som kunde konstatera ett villainbrott.

Ett vapenskåp hade stulits, men återfanns i närheten av huset. Tjuvarna hade försökt öppna skåpet men inte lyckats, så vapnen var kvar.

–Vapenskåpet är taget i beslag, och vi har gjort en brottsplatsundersökning på plats, säger Lisa Nyberg vid Norrbottenspolisen, till Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser