Misshandlade svärfar – får behålla sina jaktvapen

Umeå (JJ) En 37-årig man som misshandlade sin svärfar får behålla sina jaktvapen efter att ha överklagat till kammarrätten.

Polisen tyckte att mannen var olämplig som vapeninnehavare, förvaltningsrätten höll med. 37-åringen överklagade till ytterligare en instans som gjorde en annan bedömning. Mannen var dömd för misshandel av sin svärfar. Han straffades med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Mannen överklagade till förvaltningsrätten som instämde i polisens bedömning. Att 37-åringen är tidigare ostraffad, lever under ordnade förhållanden, är en uppskattad jaktledare med gott renommé och utöver detta fått mycket goda vitsord från FN-tjänstgöring vägde inte tillräckligt tungt.

Mannen överklagade då till kammarrätten som menar att 37-åringens ordnade förhållanden och goda vitsord gör att han får behålla sina vapen.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser