Miss vid lojägarregistrering

På torsdag börjar lodjursjakten. Men nu har det visat sig att Naturvårdsverket haft problem med att ta emot alla registreringar jägarna måste göra får att få delta i jakten.

Problemet har uppdagats sedan flera jägare som gjort anmälningar inte fått något registreringsintyg. När jägarna sedan hört av sig till Naturvårdsverket har man upptäckt interna brister både vid registrering via hemsidan och via telefon. Man har nu satt upp ett nytt telefonnummer för registrering; 08-698 85 00. Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet, garanterar dock att inga jägare ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Har Du bilder eller andra tips från årets lodjursjakt, kontakta Jaktjournalen: holger.nilsson@jaktjournalen.se 2007-02-26 16:17:00

Problem vid lojägarregistrering

Naturvårdsverket har stora problem med registeringen för lodjursjägare.
– Ingen ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Om någon skjuter ett lodjur och denne, trots anmälan, inte blivit registrerad som lodjursjägare kommer vi att lita på skyttens muntliga redogörelse, säger Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet. Under flera månader har registreringen av lodjurjägare varit öppen både via Naturvårdsverkets hemsida samt på ett speciellt telefonnummer. Men inget av alternativen har varit tillförlitliga.
Ett antal jägare har hört av sig till Naturvårdsverket eftersom de inte fått något registreringsintyg, trots att de anmält sig via hemsidan för flera månader sedan. Och vid kontrollerna har det vid ett flertal tillfällen visat sig att deras anmälningar inte registrerats.
Sedan fick Naturvårdsverket problem även vid telefonregistreringen. Problemen blev så allvarliga och svårlösta att de tvingades byta telefonnummer för registrering. Nytt telefonnummer för registrering av lojägare är 08-698 85 00.
Olle Olsson

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser