Miss vid lojägarregistrering

På torsdag börjar lodjursjakten. Men nu har det visat sig att Naturvårdsverket haft problem med att ta emot alla registreringar jägarna måste göra får att få delta i jakten.

Problemet har uppdagats sedan flera jägare som gjort anmälningar inte fått något registreringsintyg. När jägarna sedan hört av sig till Naturvårdsverket har man upptäckt interna brister både vid registrering via hemsidan och via telefon. Man har nu satt upp ett nytt telefonnummer för registrering; 08-698 85 00. Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet, garanterar dock att inga jägare ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Har Du bilder eller andra tips från årets lodjursjakt, kontakta Jaktjournalen: holger.nilsson@jaktjournalen.se 2007-02-26 16:17:00

Problem vid lojägarregistrering

Naturvårdsverket har stora problem med registeringen för lodjursjägare.
– Ingen ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Om någon skjuter ett lodjur och denne, trots anmälan, inte blivit registrerad som lodjursjägare kommer vi att lita på skyttens muntliga redogörelse, säger Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet. Under flera månader har registreringen av lodjurjägare varit öppen både via Naturvårdsverkets hemsida samt på ett speciellt telefonnummer. Men inget av alternativen har varit tillförlitliga.
Ett antal jägare har hört av sig till Naturvårdsverket eftersom de inte fått något registreringsintyg, trots att de anmält sig via hemsidan för flera månader sedan. Och vid kontrollerna har det vid ett flertal tillfällen visat sig att deras anmälningar inte registrerats.
Sedan fick Naturvårdsverket problem även vid telefonregistreringen. Problemen blev så allvarliga och svårlösta att de tvingades byta telefonnummer för registrering. Nytt telefonnummer för registrering av lojägare är 08-698 85 00.
Olle Olsson

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser