Minst en varg i Östergötland

Minst en varg, kanske två, rör sig för närvarande i Östergötland. Det tyder observationer på - dels i Vångatrakten, dels i närheten av Herrbeta utanför Linköping.

En Finspångsbo, som var på väg till jobbet i Norrköping, anger att han klockan 06.55 fick syn på en varg som hoppade över vägen cirka 200 meter från Göstad vägskäl vid Vånga, inte långt från Skärblacka.   Observationen är inte kvalitetssäkrad, men dagen innan är det klarlagt att en dovhjort dödats av varg söder om Rejmyre.  
– Jag såg den i cirka femton sekunder, men då avståndet inte var mer än 35-40 meter är jag helt säker på att det var en varg. Den var ensam och lunkade in mot Vånga, berättar mannen i ett mejl till Corren.  
Martin Lindblom lyckades filma den varg han och familjen fick syn på när de passerade på riksväg 35 vid öppna fält i närheten av Mahrs åkeri.
– Vi fick se hur vargen sprang på ena sidan i riktning mot vägen, så jag stannade, gick ur bilen för att ta fram kameran. Under tiden passerade vargen vägen bakom bilen så jag lyckades bara få med den på bild under några få sekunder på andra sidan vägen, berättar han för Corren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser