Minst en varg i Östergötland

Minst en varg, kanske två, rör sig för närvarande i Östergötland. Det tyder observationer på - dels i Vångatrakten, dels i närheten av Herrbeta utanför Linköping.

En Finspångsbo, som var på väg till jobbet i Norrköping, anger att han klockan 06.55 fick syn på en varg som hoppade över vägen cirka 200 meter från Göstad vägskäl vid Vånga, inte långt från Skärblacka.   Observationen är inte kvalitetssäkrad, men dagen innan är det klarlagt att en dovhjort dödats av varg söder om Rejmyre.  
– Jag såg den i cirka femton sekunder, men då avståndet inte var mer än 35-40 meter är jag helt säker på att det var en varg. Den var ensam och lunkade in mot Vånga, berättar mannen i ett mejl till Corren.  
Martin Lindblom lyckades filma den varg han och familjen fick syn på när de passerade på riksväg 35 vid öppna fält i närheten av Mahrs åkeri.
– Vi fick se hur vargen sprang på ena sidan i riktning mot vägen, så jag stannade, gick ur bilen för att ta fram kameran. Under tiden passerade vargen vägen bakom bilen så jag lyckades bara få med den på bild under några få sekunder på andra sidan vägen, berättar han för Corren.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser