Minkar biter badgäster

Malmö (JJ) Kallbadhuset på Ribersborg i Malmö har fått besök av ilskna minkar som bor under badhuset och biter badgästerna.

Nyligen blev en badgäst biten i tån av en mink. Enligt ögonvittnen handlar det om ett par vuxna minkar och sex ungminkar som terroriserar badanläggningen.
Minkarna samlar mat under bryggorna och varma dagar är lukten besvärande. Personalen har lyckats fånga två minkar, men har nu fått hjälp av Malmös viltvårdare för att fånga samtliga minkar.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser