Miljöpartist kritisk till hetsjakt på varg

Syftet med hetsjakten på varg är att tillfredsställa jägarna, menar miljöpartiets Tina Ehn som oroar sig för vargens fortlevnad.

Miljöpartiet de grönas ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, Tina Ehn, är mycket kritisk till den licensjakt på varg som nu bedrivs.Hon menar att jakten har beviljats mer för att tillfredställa de jägare som vill skjuta varg, än av omsorg om vargen.

– Som det är nu skjuter man helt urskillningslöst och riskerar därmed att försvaga stammen genom att skjuta värdefulla invandrade exemplar, säger Tina Ehn.  

Behöver skyddas
Vargstammen har ökat, men den behöver fortfarande skyddas långsiktigt, menar Tina Ehn och fortsätter:

– Regeringen brister i sitt ansvar för den biologiska mångfalden genom att släppa lös den här dåligt kontrollerade hetsjakten på varg.

– Om man ska skydda vargstammen så finns det bara två vägar att gå: Antingen ser man ut de exemplar av vargstammen som kan skjutas, eller så låter man stammen växa ostört ett tag till, säger Tina Ehn.

8 kommentarer

 • Vargjakt
  Tillfredsställa jägare? vad jag vet så finns det jägare i Stockholm. Denna jakt tillfredsställer landsbygdsbor. Såna finns det dock inte många av i Stockholm.

 • Tur att man bor där man bor.
  Om dom här mupparna och Mona tar makten så kommer vi ett par tusen vargar om några år.
  Vi väntar flyttlass norrut.

 • Tina Ehn
  Undrar om Tina Ehn bor i värmland eller möjligen på öfre östermalm..

 • rödgrön smörja
  Jag säger då det. Man slutar aldrfig at förvånas. Att en sådan människa i sådan position får utala sig hur otänkt som helst är beklämmande.Hon accepter inte ett riksdagsbeslut angående vargjakten,om hennes rödgröna smörja med MS i spettsen får makten i nästa val,ligger vi jägare väldigt illa till, jakt kommer inte förekomma överhuvudtaget. Det faktiskt tack vare den nuvarande regeringen som vi har jakt.Glömm inte det Jägarbröder !

 • DEMOKRATI
  Regler är regler, MAX 210 vargar har Riksdagen sagt! Då måste vi skjuta till det är 210 vargar. Är det svar nog????

 • Regler …
  Demokrati Markägaren!?

  En av Dina kollegor säger, :

  ”Ni skulle bara veta hur många vargar som skjuts under året som vi göder maskarna med! Det är viltvård det!”

  Kan ngn skicka honom lite regler???

 • Cicki
  Tala inte om en massa saker som du inte har någon grund/bevis för, det låter bara som alla andra dåliga argument ni kommer med.

  Peka ut vargar som ska skjutas låter välgigt enkelt…tillåt mig skratta
  Tina ehn ser väl inte skillnad på räv o varg ens.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser