Miljöorganisationer beklagar kammarrättens beslut

Kungsbacka (JJ) Jägare och jägarorganisationer kunde sent i går eftermiddag andas ut efter de många turerna kring licensjakten på varg. I dag startar jakten upp efter en veckas jaktstopp. Miljöorganisationerna är dock inte lika positiva till beskedet.

Naturskyddsföreningen skriver på sin hemsida att de beklagar Kammarrättens avgörande, men poängterar att avgörandet inte behandlar om huruvida jakten i sig själv är laglig.

– Kammarrättens beslut handlar alltså inte om att jakten i sig är laglig. Vi ska nu noga gå igenom domarna och se om vi kan göra något ytterligare, skriver de i ett pressmeddelande.

Även Världsnaturfonden (WWF) är kritiska till den uppstartade jakten och skriver på sin hemsida att de beklagar utvecklingen. WWF menar att Regeringen nu måste påbörja en process som långsiktigt säkrar en hållbar svensk rovdjurspolitik.

Tom Arnbom, talesperson för rovdjursfrågor på WWF säger i en intervju till DN att organisationen nu tillsammans med andra miljöorganisationer ska sätta sig ner och diskutera vilka möjligheter till överklagan som finns.

– Vi får se hur EU reagerar nu. Om det här står sig betyder det att sådan här beslut inte går att överklaga till domstol i Sverige. Och då kanske EU slår till, säger han till DN.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser