Miljoner till jägarganisationerna

Stockholm (JJ) Regeringen beviljar Svenska Jägareförbundet 52 250 000 kronor ur Viltvårdsfonden. Jägarnas Riksförbund vill ha 9 190 380 kronor ur samma fond.

Pengarna till fonden kommer från det statliga jaktkortet, som alla svenska jägare måste lösa och som kostar 300 kronor per år och person.

Som motprestation förväntas Svenska jägareförbundet leda och organisera delar av jakten och viltvården. Förbundet ska också hjälpa Naturvårdsverket med stöd och underlag i viltförvaltningsfrågor.

Detta gäller dock inte förvaltning av varg.

Jägarnas Riksförbund, JRF, får ett anslag som till stora delar är styrt av antal medlemmar. Förbundet anger i sin ansökan att man har 39 188 medlemmar i nuläget.

Ansökningen från JRF har precis kommit in till regeringskansliet och därför har beslut om deras ansökan inte tagits ännu.

 

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser