Miljöministern slår ifrån sig kritik från landshövding

DALARNA(JJ). Miljöminister Andreas Carlgren, C, håller inte med om den kritik som bland annat Dalarnas landshövding Maria Norrfalk riktat mot hur vargfrågan sköts. Kritiken från Maria Norrfalk går ut på att arbetet med att förankra rovdjurspolitiekn lokat går för snabbt.

Miljöministern tycker dock inte det går för snabbt. 
– Hur man än gör så kommer kritik. Jag har också hört den motsatta kritiken: ”nu har ni jakt men har inte inlett arbetet med att få in nya vargar, hur kan ni vara så långsamma?”, säger Andreas Carlgren till Sveriges Radio.

Norrfalk tycker att både regeringens och Naturvårdsverkets framförhållning bör vara bättre när det gäller rovdjursbeslut.
Carlgren erkänner dock att det nya systemet haft en del problem i början, men att det sker en förbättring. Bland annat menar han att beslut flyttas närmare de människor som är berörda.
Det här rapporterar Sveriges Radio.

Fotnot: Se även notis den 15/3.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser