Miljöministern lovade licensjakt på varg

Bohuslän (JJ) Lena Ek, centerpartisk miljöminister besökte i dagarna Ulkeröds gård i Bohuslän som fått 38 får vargdödade i en attack nu i sommar. Hon uttalade sig där klart och tydligt - Skjut mer varg.

– Vargstammen är för stor. Den är ju mer än dubbelt så stor som regeringen har bestämt att den ska vara. Så att det är ju det första steget, säger hon till Sveriges Radio Väst.

– Vi har nu fler vargar än vad vi ska ha. Regeringen och riksdagen har lagt ett spann på mellan 170 och 270, och det är där någonstans vi ska vara, säger Lena Ek till Sveriges Radio Väst och syftar på dagens vargpopulation som ligger på runt 500 djur.

Enligt Lena Ek gäller det nu bara att förvaltningsplanerna för varg kommer på plats. Därefter kommer licensjakt bli aktuellt i en del län.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser