Miljöministern lovade licensjakt på varg

Bohuslän (JJ) Lena Ek, centerpartisk miljöminister besökte i dagarna Ulkeröds gård i Bohuslän som fått 38 får vargdödade i en attack nu i sommar. Hon uttalade sig där klart och tydligt - Skjut mer varg.

– Vargstammen är för stor. Den är ju mer än dubbelt så stor som regeringen har bestämt att den ska vara. Så att det är ju det första steget, säger hon till Sveriges Radio Väst.

– Vi har nu fler vargar än vad vi ska ha. Regeringen och riksdagen har lagt ett spann på mellan 170 och 270, och det är där någonstans vi ska vara, säger Lena Ek till Sveriges Radio Väst och syftar på dagens vargpopulation som ligger på runt 500 djur.

Enligt Lena Ek gäller det nu bara att förvaltningsplanerna för varg kommer på plats. Därefter kommer licensjakt bli aktuellt i en del län.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser