Miljöåklagare

Orsa (JJ) Enligt miljöåklagare Christer Järlås säljs platser till jägare för att delta i illegal jakt på rovdjur. Men hittills har rättsväsendet inte kunnat göra något åt det. – En ny lag ger oss nu bättre möjligheter, säger åklagaren Jarlås.

Christer Jarlås befinner sig i tre dagar på ett symposium i Orsa, om illegal jakt på rovdjur. Där har man funnit att den licensjakten på varg knappast minskat den illegala jakten.
Den 18 maj kommer riksdagen sannolikt att anta en ny lag. I och med den blir förberedelse för grovt jaktbrott straffbart. Så har det hittills inte varit.
– Vi har flera gånger ertappat personer med burar för att fånga kungsörn. Men vi har inte kunnat göra något åt det, säger han till Östersundsposten. Likaså avslöjar han att det förekommit kommersialisering av den illegala rovdjursjakten. Platser för deltagande har sålts till intresserade.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser