Mikaelsson dömd för mutjakt

Östersund (JJ) Ett dygn efter att jämtlands landshövding Maggie Mikaelsson dömdes för mutbrott i samband med en SCA-jakt fick hon besked av kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell att hon inte kan sitta kvar som landshövding.

 Maggi Mikaelsson ska vara tjänstledig från jobbet som landshövding så länge som domen i mutmålet inte vunnit laga kraft. Mikaelsson har överklagat domen.
Samtidigt som Mikaelsson dömdes till dagsböter för mutbrott dömdes även SCA-chefen Kenneth Eriksson för bestickning eftersom han var den som bjöd in till jakten. Tingsrätten anser dock att brottet som de båda begått är ”icke alltför allvarlig art” och dömde de båda till dagsböter.
Därmed är det inte givet att målet får så kallat prövningstillstånd i hovrätten.Mikaelsson var efter att funderat på domen inställd på att kunna arbeta vidare som landshövding eftersom domen inte vunnit laga kraft. Hon fick dock ge sig efter diskussioner med Mats Odell.
Under tjänstledigheten ska Maggi Mikaelsson stå till regeringens förfogande och få arbetsuppgifter i regeringskansliet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser