Mikaelsson dömd för mutjakt

Östersund (JJ) Ett dygn efter att jämtlands landshövding Maggie Mikaelsson dömdes för mutbrott i samband med en SCA-jakt fick hon besked av kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell att hon inte kan sitta kvar som landshövding.

 Maggi Mikaelsson ska vara tjänstledig från jobbet som landshövding så länge som domen i mutmålet inte vunnit laga kraft. Mikaelsson har överklagat domen.
Samtidigt som Mikaelsson dömdes till dagsböter för mutbrott dömdes även SCA-chefen Kenneth Eriksson för bestickning eftersom han var den som bjöd in till jakten. Tingsrätten anser dock att brottet som de båda begått är ”icke alltför allvarlig art” och dömde de båda till dagsböter.
Därmed är det inte givet att målet får så kallat prövningstillstånd i hovrätten.Mikaelsson var efter att funderat på domen inställd på att kunna arbeta vidare som landshövding eftersom domen inte vunnit laga kraft. Hon fick dock ge sig efter diskussioner med Mats Odell.
Under tjänstledigheten ska Maggi Mikaelsson stå till regeringens förfogande och få arbetsuppgifter i regeringskansliet.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser