Mikael Karlsson lämnar Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Nu lämnar Mikael Karlsson officiellt sitt uppdrag som ordförande för Naturskyddsföreningen. Ny ordförande väljs i morgon under årsstämman.

Jaktjournalen skrev redan om av Mikael Karlssons avgång i november i fjol då Naturskyddsföreningen av misstag lade ut nyheten på sin hemsida. Ordföranden lämnar sitt uppdrag i samband med förbundets årsmöte i morgon.

Under Mikael Karlssons tid som ordförande för förbundet har de ökat sin budget från 100 miljoner kronor till 200 miljoner kronor.Mikael Karlsson skriver själv i förbundstidningen att förbundet i dag sätter spår i omvärlden eftersom de synliggörs i så stor omfattning medialt i debatter och paneler i radio, tv och tidningar.   

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser