Messi och Zlatan på älgjakt

Kungsbacka (JJ) I dag döps tusentals djur efter superstjärnorna på fotbollsplanen och minst 1000 husdjur spetsar öronen om man ropar ”Zlatan!”. Men allra populärast bland fyrbenta vänner är Messi, det visar statistik från Agria Djurförsäkring. 

SJCH SUCH Zlatan förtjänar sitt namn. Ägare Staffan Hamlet, Sollebrunn.

Över 1 000 djur som är försäkrade i Agria heter Zlatan. Svenska namnfavoriten har dock konkurrens från sydligare breddgrader. Messi är det fotbollsnamn som flest bär idag, sett till djur försäkrade i Agria Djurförsäkring. Med minst 1400 djur, allt från hund till fåglar, tar Messi hem guldmedaljen.

Messi och Zlatan verkar spela i en helt egen liga, då bronsplatsen är långt ifrån i antal. Endast 125 djur har fått äran att bära Ronaldos namn.

Topplistan:

Messi
Zlatan
Ronaldo

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser