Messi och Zlatan på älgjakt

Kungsbacka (JJ) I dag döps tusentals djur efter superstjärnorna på fotbollsplanen och minst 1000 husdjur spetsar öronen om man ropar ”Zlatan!”. Men allra populärast bland fyrbenta vänner är Messi, det visar statistik från Agria Djurförsäkring. 

SJCH SUCH Zlatan förtjänar sitt namn. Ägare Staffan Hamlet, Sollebrunn.

Över 1 000 djur som är försäkrade i Agria heter Zlatan. Svenska namnfavoriten har dock konkurrens från sydligare breddgrader. Messi är det fotbollsnamn som flest bär idag, sett till djur försäkrade i Agria Djurförsäkring. Med minst 1400 djur, allt från hund till fåglar, tar Messi hem guldmedaljen.

Messi och Zlatan verkar spela i en helt egen liga, då bronsplatsen är långt ifrån i antal. Endast 125 djur har fått äran att bära Ronaldos namn.

Topplistan:

Messi
Zlatan
Ronaldo

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser