Mer lodjursjakt i Värmland

Torsby (JJ) Naturvårdsverket har lyssnat på jägarna i Torsby och Hagfors kommuner och tillåter lodjursjakt på ett utökat område i Värmland.

I det första lodjursbeslutet från Naturvårdsverket var Torsby och Hagfors kommuner undantagna. I och med ändringen får två lodjur fällas i dessa kommuner samt åtta lodjur i den övriga delen av länet. Den ursprungliga tilldelningen på tio lodjur ligger fast. Det är bara arealen som utökats.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser