Mellby Gård syr ihop affär med Chevalier

Göteborg (JJ) Mellby Gård förvärvar 80 procent av jaktklädesföretaget Chevalier som har en ledande position inom funktionellt mode. I och med förvärvet tar Erik Andersson och Sven Knutsson från Mellby Gård klivet in i bolagets styrelse. Entreprenörerna Lars Björkman och Lars Elovsson behåller ägarandelar och fortsätter i företagsledningen.

Chevalier har designat och sålt jaktkläder sedan 1950 med ledorden kvalité och genuint hantverk. Under de senaste 30 åren har de jaktintresserade entreprenörerna Lars Björkman och Lars Elovsson drivit bolaget. Förvärvet skapar förutsättningar för fortsatt expansion.

Med Mellby Gård som huvudägare och intresserade jägare kan nu Chevalier fortsätta satsa för framtiden.

– Chevalier har väldesignade produkter med hög kvalitet och ett starkt varumärke. Samtidigt finns potential att växa både geografiskt och genom en breddning av sortimentet. Vi hoppas kunna ta bolaget till nästa nivå tillsammans med ledningen och delägarna, säger Johan Andersson, vd Mellby Gård.

Mellby Gårds investeringshorisont är långsiktig och att nuvarande ledning stannar kvar har varit en viktig faktor.

– Mellby Gård består av entreprenörer som har lång erfarenhet av modebranschen, industriellt kunnande och ett stort intresse för jakt och friluftsliv. Den kombinationen gör att de kan tillföra mycket i vår fortsatta resa. Jag är övertygad om att vi har de mest spännande åren för bolaget framför oss, säger Lars Björkman, vd och delägare på Chevalier.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser