Mellby Gård syr ihop affär med Chevalier

Göteborg (JJ) Mellby Gård förvärvar 80 procent av jaktklädesföretaget Chevalier som har en ledande position inom funktionellt mode. I och med förvärvet tar Erik Andersson och Sven Knutsson från Mellby Gård klivet in i bolagets styrelse. Entreprenörerna Lars Björkman och Lars Elovsson behåller ägarandelar och fortsätter i företagsledningen.

Chevalier har designat och sålt jaktkläder sedan 1950 med ledorden kvalité och genuint hantverk. Under de senaste 30 åren har de jaktintresserade entreprenörerna Lars Björkman och Lars Elovsson drivit bolaget. Förvärvet skapar förutsättningar för fortsatt expansion.

Med Mellby Gård som huvudägare och intresserade jägare kan nu Chevalier fortsätta satsa för framtiden.

– Chevalier har väldesignade produkter med hög kvalitet och ett starkt varumärke. Samtidigt finns potential att växa både geografiskt och genom en breddning av sortimentet. Vi hoppas kunna ta bolaget till nästa nivå tillsammans med ledningen och delägarna, säger Johan Andersson, vd Mellby Gård.

Mellby Gårds investeringshorisont är långsiktig och att nuvarande ledning stannar kvar har varit en viktig faktor.

– Mellby Gård består av entreprenörer som har lång erfarenhet av modebranschen, industriellt kunnande och ett stort intresse för jakt och friluftsliv. Den kombinationen gör att de kan tillföra mycket i vår fortsatta resa. Jag är övertygad om att vi har de mest spännande åren för bolaget framför oss, säger Lars Björkman, vd och delägare på Chevalier.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser