Medgav inte inspektion – Blir av med hagelgevär

Kungsbacka (JJ) En 59-årig jägare lät inte polisen utföra inspektion av hans vapenförvaring under dagtid, trots flera försök från polisens sida. Nu blir han av med sitt hagelgevär.

Det är Dagens Juridik som rapporterar om händelsen.  Polisen ville göra en inspektion av mannens vapenförvaring men mannen gjorde sig otillgänglig. Efter flera försök valde polisen att återkalla mannens vapenlicens, ett beslut som mannen överklagat både till Förvaltningsrätten och nu senast Kammarrätten.

Mannen som arbetar som egen företagare och har i sina överklaganden uppgett att han inte har tid att vara hemma dagtid för att ta emot besök.

Båda Förvaltningsrätt och nu också Kammarrätt menar att polisen gjort rätt när de återkallade licensen.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser