Mattias förste vinnaren till Jaktjournalens älgjakt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens älgjakt i Ströms Vattudal är ett mycket omtyckt arrangemang av tidningens prenumeranter. Vi har nu utsett de fem vinnarna som får följa med JJ:s medarbetare på älgjakt i höst.

Mattias Zetterlund, Värnamo, drog första vinstlotten till hösten älgjakt i Ströms Vattudal.

När vi ringde upp Mattias Zetterlund, 44 år i Värnamo och berättade att han drog första lotten blev det först tyst i luren.

– Skämtar du, det var som f-n… Klart att jag kommer, jag har aldrig jagat i norrland och har haft det som en önskan, men det är mycket annat också. Mestadels jagar jag här hemma i Småland och i byn där jag bor.

I år anmälde sig 1 400 prenumeranter för att delta i utlottningen till Jaktjournalens jakt i vackra Ströms Vattudal i Nordvästra Jämtland.

– Jakten har blivit otroligt populär och de tre dagarnas älgjakt handlar också om en fantastisk naturupplevelse där både stora älgtjurar och björnar kan dyka upp. Dessutom bor vi mycket fint i Lidsjöberg, säger chefredaktör Holger Nilsson.

I nästa vecka får vinnarna brev där en rad praktiska saker klargörs. Och förutom de fem vinnarna har vi också dragit två reserver om någon av vinnarna får förhinder. Får även reserver förhinder kommer vi att erbjuda andra prenumeranter som deltagit i utlottningen chansen.

Naturligtvis kommer vi även att rapportera från jakten i våra sociala medier och i ett stort reportage i tidningen.

 

2017 års vinnare är:

Mattias Zetterlund, Värnamo.

Linus Albinsson, Vansbro.

Tomas Jonsson, Delsbo.

Victor Jönsson, Ronneby.

Kim Johansson, Vagnhärad.

 

Ragnordnade reserver:

Mathias Sördell, Åmotfors.

Niklas Wester, Lycksele.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser