Mattias förste vinnaren till Jaktjournalens älgjakt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens älgjakt i Ströms Vattudal är ett mycket omtyckt arrangemang av tidningens prenumeranter. Vi har nu utsett de fem vinnarna som får följa med JJ:s medarbetare på älgjakt i höst.

Mattias Zetterlund, Värnamo, drog första vinstlotten till hösten älgjakt i Ströms Vattudal.

När vi ringde upp Mattias Zetterlund, 44 år i Värnamo och berättade att han drog första lotten blev det först tyst i luren.

– Skämtar du, det var som f-n… Klart att jag kommer, jag har aldrig jagat i norrland och har haft det som en önskan, men det är mycket annat också. Mestadels jagar jag här hemma i Småland och i byn där jag bor.

I år anmälde sig 1 400 prenumeranter för att delta i utlottningen till Jaktjournalens jakt i vackra Ströms Vattudal i Nordvästra Jämtland.

– Jakten har blivit otroligt populär och de tre dagarnas älgjakt handlar också om en fantastisk naturupplevelse där både stora älgtjurar och björnar kan dyka upp. Dessutom bor vi mycket fint i Lidsjöberg, säger chefredaktör Holger Nilsson.

I nästa vecka får vinnarna brev där en rad praktiska saker klargörs. Och förutom de fem vinnarna har vi också dragit två reserver om någon av vinnarna får förhinder. Får även reserver förhinder kommer vi att erbjuda andra prenumeranter som deltagit i utlottningen chansen.

Naturligtvis kommer vi även att rapportera från jakten i våra sociala medier och i ett stort reportage i tidningen.

 

2017 års vinnare är:

Mattias Zetterlund, Värnamo.

Linus Albinsson, Vansbro.

Tomas Jonsson, Delsbo.

Victor Jönsson, Ronneby.

Kim Johansson, Vagnhärad.

 

Ragnordnade reserver:

Mathias Sördell, Åmotfors.

Niklas Wester, Lycksele.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser