Mattias förste vinnaren till Jaktjournalens älgjakt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens älgjakt i Ströms Vattudal är ett mycket omtyckt arrangemang av tidningens prenumeranter. Vi har nu utsett de fem vinnarna som får följa med JJ:s medarbetare på älgjakt i höst.

Mattias Zetterlund, Värnamo, drog första vinstlotten till hösten älgjakt i Ströms Vattudal.

När vi ringde upp Mattias Zetterlund, 44 år i Värnamo och berättade att han drog första lotten blev det först tyst i luren.

– Skämtar du, det var som f-n… Klart att jag kommer, jag har aldrig jagat i norrland och har haft det som en önskan, men det är mycket annat också. Mestadels jagar jag här hemma i Småland och i byn där jag bor.

I år anmälde sig 1 400 prenumeranter för att delta i utlottningen till Jaktjournalens jakt i vackra Ströms Vattudal i Nordvästra Jämtland.

– Jakten har blivit otroligt populär och de tre dagarnas älgjakt handlar också om en fantastisk naturupplevelse där både stora älgtjurar och björnar kan dyka upp. Dessutom bor vi mycket fint i Lidsjöberg, säger chefredaktör Holger Nilsson.

I nästa vecka får vinnarna brev där en rad praktiska saker klargörs. Och förutom de fem vinnarna har vi också dragit två reserver om någon av vinnarna får förhinder. Får även reserver förhinder kommer vi att erbjuda andra prenumeranter som deltagit i utlottningen chansen.

Naturligtvis kommer vi även att rapportera från jakten i våra sociala medier och i ett stort reportage i tidningen.

 

2017 års vinnare är:

Mattias Zetterlund, Värnamo.

Linus Albinsson, Vansbro.

Tomas Jonsson, Delsbo.

Victor Jönsson, Ronneby.

Kim Johansson, Vagnhärad.

 

Ragnordnade reserver:

Mathias Sördell, Åmotfors.

Niklas Wester, Lycksele.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser