Mat till rådjur kan locka vildsvin till bebyggelse

ÖREBRO(JJ). Maten som läggs ut till rådjur i villaträdgårdar i Degerfors kan locka vildsvin. Dessutom kan djuren som lockas dit innebära risker i trafiken. Därför uppmanas nu invånarna att inte utfodra rådjuren.

Sommartid kan vildsvinen även skada gräsmattor och rabatter.
– Vi avråder från kommunens sida att mata rådjur, utan låta jakträttsinnehavarna sköta den delen, säger Mårten Persson, chef vid miljö- och stadsbyggnadsavdelningen, till Sveriges Radio P4 Örebro.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser