Mässkrock i Jämtland

Örstersund (JJ) Nu har det Västeråsbaserade bolaget Swedish Game Fair fått tag på en mark i Östersund för att kunna genomföra Jämtland Game Fair till sommaren. Samma helg drar ett gäng gamla medarbetare från Fäviken i gång en ny mässa bara ett stenkast från Fävikens gamla mässområde.

I kölvattnet av Fäviken Game Fairs nedläggning agerade bolaget Swedish Game Fair blixtsnabbt och flaggade i princip samma dag för att de nu skulle anordna en ny jaktmässa i Östersundsområdet nu till sommaren.

I går kunde bolaget presentera uppgifter om vart den nya mässan ska äga rum. Det blir på Frösön, Kungsgårdsviken jaktmässan hålls den 29-31 juli.

– Vi kommer bygga en av de ledande Game Fair mässorna i Sverige, berättar Torbjörn Larsson, vd och projektledare för Jämtland Game Fair i ett pressmeddelande.

Men Jämtland Game Fair blir inte ensamma aktörerer på mässkartan i Jämtland till sommaren. Inte långt från det gamla jaktmässeområdet i Fäviken kommer nämligen Västgård Game Fair att hållas, samma datum.

Egon Wikström, är initiativtagare till mässan och före detta mångårig medarbetare på Fäviken.

– Fäviken var en mässa för bygden. Den bidrog till ett mervärde och bygden var med och hjälpte till att hålla liv i mässan.

När Fäviken Game Fair bestämde sig för att lägga ner tyckte Egon det var synd.

– Varför ska vi släppa i från oss en mässa som skapat så mycket gemytlighet och möten. Kunskapen finns ju oss många av oss som var med och jobbade på den.

Egon Wikström tror det finns potential för en mässa som Västgård. Den kommer precis som Fäviken ligga i anslutning till en klassisk jämtlandsgård . Och grundtanken med den nya mässan är att skapa en mötesplats för gammal som ung, på landsbygden.

– Jag tror jantelagen är stark i Jämtland och folk här tänker nog att några Stockholmare inte ska komma hit och bestämma. I sommar får vi se om detta stämmer. Jag tror vårt koncept är bra och vi känner oss verkligen inte slagna på förhand. Vi ska vara jakt och fiskeintresserades Sweden Rock festival.

 

 

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser