Martin Westerling sköt björn i Älvdalen

Norsnäs (JJ) Det har varit glest mellan björnobservationerna i Älvdalen senaste veckan. Men i går lyckades Martin Westerling fälla en hanne efter tips från skogsarbeteare.

Skogsarbetare och jobbat med röjning de senaste dagarna i en tät ungskog hade observerat mycket björnskit i området och misstänkte att björnen fanns nära.

Björnjägarna Per-Ove Andersson och Martin Westerling fick tipset och begav sig med Per-Oves hundar Kajsa och Sissi till området i går.

Den aktuella ungskogen ligger mellan Norsnäs och Lövnäs i Älvdalen. Och ganska snart fick hundarna tag på spåret och efter en relativt kort jakt lyckades Martin Westerling fälla björnen, en hane på 89 kg.

– Tycker att vi haft uselt med björn här i år, tidigare under jakten har vi bara haft ett spår och det tappade vi bort på en grusväg, berättar Per-Ove Andersson.

Martin Westerling fällde en hanbjörn i Älvdalen i går för Per-Ove Anderssons hundar.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser