Märkt björn bakom attacken

Dalarna (JJ) Den björn som i går attackerade och skadade Knuts Hans Hansson allvarligt var en märkt hanne på 12 år.

Björnen vägde 268 kilo och sköts omkring en kilometer från den plats där attacken ägde rum. Detta meddelar Länsstyrelsens personal som var på plats och besiktade björnen.

Björnen var en märkt hanne och med hjälp av märkningen kan man konstatera den var 12 år.

Just nu försöker Länsstyrelsen skapa sig en bild över situationen och händelseförloppet när björnen attackerade. Detta meddelar Stig-Åke Svensson, enhetschef på Naturvårdsenheten.

– En av våra besiktningsmän ska prata med jaktledaren och jägaren som skadats så vi kan ta reda på vad som hänt, säger han.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser