Markägare protesterar

Sorsele (JJ) Markägare i Nätverket Norden i Sorsele har demomstrerat mot de statliga enmansutredningar som gjorts de senaste åren när det gäller renbete och rätten till jakt och fiske.

Utanför hotellet i Sorsele begravde demonstranterna de statliga utredningarna i en svartmålad likkista.
Nätverket Norden är en förening för civilt egendomsskydd som i huvudsak arbetar med frågor som rör renägare och markägare samt frågor kring nybyggarnas rättigheter.
Ulla Johansson, sekreterare i nätverket hävdade att man hoppas att ska begravas och inte användas i framtiden. Anledningen till demonstranternas missnöje med utredningarna är att man anser att dessa kränker äganderätten.
Anledningen till demonstrationen var att ensamutredaren Sören Ekström samtidigt presenterade sin utredning för Västerbottens landshövding Lorentz Andersson.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser