Markägare protesterar

Sorsele (JJ) Markägare i Nätverket Norden i Sorsele har demomstrerat mot de statliga enmansutredningar som gjorts de senaste åren när det gäller renbete och rätten till jakt och fiske.

Utanför hotellet i Sorsele begravde demonstranterna de statliga utredningarna i en svartmålad likkista.
Nätverket Norden är en förening för civilt egendomsskydd som i huvudsak arbetar med frågor som rör renägare och markägare samt frågor kring nybyggarnas rättigheter.
Ulla Johansson, sekreterare i nätverket hävdade att man hoppas att ska begravas och inte användas i framtiden. Anledningen till demonstranternas missnöje med utredningarna är att man anser att dessa kränker äganderätten.
Anledningen till demonstrationen var att ensamutredaren Sören Ekström samtidigt presenterade sin utredning för Västerbottens landshövding Lorentz Andersson.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser