Markägare anmäler länsstyrelse för domstolstrots

SORSELE(JJ). En markägare i Sorsele har anmält länsstyrelsen till Justitiekanslern, markägaren hävdar att länsstyrelsen trotsar en dom i kammarrätten.

Markägaren menar att detta sker genom att länsstyrelsen låter flera olika aktörer jaga på dennes marker. Detta har gjort att det det finns tre olika jaktaktörer på samma mark; dels de så kallade A-skogens jägare, markägarna själva och samebymedlemmar.
Det här rapporterar Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser