Mårdhundar skjutna utanför Haparanda

Personal från länsstyrelsen och statens lantbruksuniversitet (SLU) har avlivat 13 mårdhundar utanför Haparanda. Och fler finns kvar.

Mårdhundarna sköts på ön Haparanda-Sandskär, strax utanför Hapranda i Norrbotten. Nu ska man även försöka avliva de återstående mårdhundarna innan vårens föryngring. Risken är annars stor att mårdhundenn invaderar fastlandet och får fotfäste i den svenska faunan.Mårdhunden är känd för att göra stor skada på småviltet och trots skottpengar på mårdhunden i Finland ökar stammen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser