Mårdhund utanför Sparreholm?

Eskilstuna(JJ) Flera observationer har gjorts av vad man tror kan vara en mårdhund utanför Sparreholm. - Det är så osannolikt att det nästan inte kan hända, säger Per-Arne Åhlén, projektledare för Mårdhundsprojektet, till Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Maj-Britt Sund, som bor utanför Sparreholm, så är det sex oberoende familjer som säger sig ha sett djuret som man misstänker är en mårdhund.

Hittills har mårdhunden bara setts i norra delen av landet.  Mårdhundsprojektet uppgift är att utrota mårdhunden i landet.

Enligt Åhlén är den sydligaste bekräftade observationen hittills några mil söder om Örnsköldsvik.
Han tror att det nu aktuella djuret troligen är en grävling, förvildad tamkatt eller kanske en utter.
Per Folkesson, vid Länsstyrelsen i Sörmland, tror att det kan vara en varg.
Det här rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser