Mårdhund trafikdödad i Norrbotten

Nu är det konstaterat att mårdhund finns ända uppe i Masugnsbyn, mellan Vittangi och Pajala i Norrbotten.

En bilist körde i går ihjäl en mårdhund utanför Masugnsbyn i Norrbotten. Mårdhunden hoppade plötsligt ut på vägen över en snöplogkant och bilisten hade ingen möjlighet att vika undan.

Först förstod inte bilisten vad det var han kört på. Men en viltvårdare kunde sedan konstatera att det verkligen rörde sig om en mårdhund, förmodligen invandrad från Finland.  

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser