Mårdhund på Lidingö?

Lidingö(JJ) Är det en mårdhund eller en tvättbjörn som observerats på Lidingö? Flera tips har kommit in till kommunen om ovanliga djur.

En person har sett vad denne  tror är en tvättbjörn. Innan det observerades vad som misstänks vara en mårdhund vid Elfvik.
– De är snarlika så det är svårt att skillnad på dem, säger Bertil Sandberg, förvaltare av skog och vilt på Lidingö, till tidningen Mitt i Lidingö.

Enligt Sandberg kommer man att prova att sätta ut en fälla, om man får in tips ungefär var djuret finns någonstans.
Det här rapporterar tidningen Mitt i Lidingö.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser