Mårdhund i Västerbottens inland

Vargträsk (JJ) En mårdhund har varit synlig i byn Vargträsk utanför Lycksele. Mårdhunden ska bort, säger Sigge Westerlind, till Västerbottens Folkblad.

För tre veckor sedan gjordes den första observationen av en mårdhund. Senast djuret var synligt var för en och en halv vecka sedan.
– Mårdhunden var till och med in i fårhägnen bland fåren. Sigge Westerlind som är själv jägare anser att mårdhunden ska bort.
– Den hör inte hemma i skogen eller i byn. Den ska överhuvudtaget inte finnas i vår svenska fauna.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser