Mårdhund i Halland?

Knäred (JJ) En kvinna som rastade som rastade sin hund utanför Knäred, i Laholms kommun, är övertygad om att hon mötte en mårdhund.

Misstankar finns att en mårdhund observerats nära Karlskrona (Foto: iStock)

– Min sambo Margareta Jingborg såg den på 50 meters avstånd. Efter att vi har tittat på bilder på datorn är hon övertygad om att det var en mårdhund, säger Sture Nilsson, jägare och pensionerad polis.

– Den hade litet ansikte, små öron som sticker upp och en lång lurvig svans.

Paret fotograferade spåren och rapporterade in observationen till länsstyrelsen och Jägareförbundet.

Om det var en mårdhund skulle det vara det första exemplaret som har setts söder om Örnsköldsvik.

Under gårdagen granskades bilderna från Porsabygget av experter knutna till Mårdhundsprojektet, som drivs av Jägareförbundet med medel från Naturvårdsverket.

– Vi kan varken säga ja eller nej, spåren är allt för otydliga för att kunna säga det, säger Ulrika Jakobsson.

– Vi tar alla tips på allvar. Vi kommer att sätta upp en kamera i närheten för att se om vi får någonting på bild, säger Mårdhundsprojektets administratör Ulrika Jakobsson, till Hallandsposten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser