Mård misstänks ha bitit ihjäl 13 lamm

BJÄRARYD(JJ). En mård misstänks ha bitit ihjäl 13 lamm på en gård i Bjäraryd, norr om Sölvesborg. - Troligtvis är det en mård som har bitit ihjäl lammen, det skulle också kunna vara en iller eller mink, men allra troligast är att det rör sig om en mård, säger Lars Le Carlsson, länsstyrelsens besiktningsman för rovdjurskadade tamdjur, till SVT Blekingenytt.

Det är ovanligt att mårdar attackerar lamm och dödar dem genom flera bett. Det skedde dock en liknande händelse i Agunnaryd i Kronoberg för omkring en månad sedan.

Ägaren till gården i Bjäraryd har nu lagt ut fällor för att försöka få ett slut på angreppen på sina djur. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser