Mård dödade påfåglarna

Jönköping (JJ) En mård pekas ut som skyldig till dödandet av två påfåglarna i Stadsparken i Jönköping. Kommunens ansvariga anser att det är 100 procent säkert att fåglarna fallit offer för en mård.

Två av de fyra påfåglar som hålls inhägnade i Stadsparken hittades döda. Vid närmare kontroll visade det sig att det var en mård som hade varit framme.

– På båda fåglarna var huvud och halsar avbitna, säger Glenn Öster, parkingenjör på tekniska kontoret.
–Vi har tidigare haft burar ute. Kommunens jägare får nu försöka ta mården av daga, säger Glenn Öster, till Jönköpings-Posten.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser