Manollos hundar bakom fälld björn

Leksand (JJ) För någon timme sedan fällde Anders Göras och Robin Ericsson en björnhane utanför Leksand.

I morse började Manollo Rodriguez att söka björn på egen hand med sina båda gråhundar Björnjägarens Espresso och Lewa.

– Det var ganska komiskt, plötsligt får jag tips om en björnobs så jag åker iväg. Drygt en timme senare släpper jag mina hundar på spåret och efter tre kilometer är de ikapp och det blir ståndskall. Men på fel mark, berättar Manollo.

– Jag åker runt och får kontakt med några björnjägare som ligger och sover. De följer med och jag och en kompis smyger in på ståndet, men trots att vi är inne på 10 meter kan vi inte se björnen. Det hade varit rena självmordet att försöka gå närmare.

Björnen går loss och det blir gångstånd i tre kilometer, rakt på passkyttarna Anders Göras och Robin Ericsson som båda fäller björnen.   En hane på 243 kg som fälldes i Risholn, Leksand.

Glada björnjägare i Dalarna. Fr v hundföraren Manollo Rodriguez, skyttarna Anders Göras och Robin Ericsson, samt jaktkompisarna Anders Risberg och Joakim Lindberg. Foto: Anna Bength.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser