Manollos hundar bakom fälld björn

Leksand (JJ) För någon timme sedan fällde Anders Göras och Robin Ericsson en björnhane utanför Leksand.

I morse började Manollo Rodriguez att söka björn på egen hand med sina båda gråhundar Björnjägarens Espresso och Lewa.

– Det var ganska komiskt, plötsligt får jag tips om en björnobs så jag åker iväg. Drygt en timme senare släpper jag mina hundar på spåret och efter tre kilometer är de ikapp och det blir ståndskall. Men på fel mark, berättar Manollo.

– Jag åker runt och får kontakt med några björnjägare som ligger och sover. De följer med och jag och en kompis smyger in på ståndet, men trots att vi är inne på 10 meter kan vi inte se björnen. Det hade varit rena självmordet att försöka gå närmare.

Björnen går loss och det blir gångstånd i tre kilometer, rakt på passkyttarna Anders Göras och Robin Ericsson som båda fäller björnen.   En hane på 243 kg som fälldes i Risholn, Leksand.

Glada björnjägare i Dalarna. Fr v hundföraren Manollo Rodriguez, skyttarna Anders Göras och Robin Ericsson, samt jaktkompisarna Anders Risberg och Joakim Lindberg. Foto: Anna Bength.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser