Manollo sköt sista björnen

Leksand (JJ) Manollo Rodriguez och hunden King fällde den sista björnen i årets björnjakt i Dalarna. Björnen, en hane på drygt 140 kilo, sköts strax innan klockan sju på orsdagsmorgonen vid Nissbodarna, i skogen mellan Dådran och Lisskog.

  Manollo är en van jägare och har tidigare skjutit sex björnar, två av dem i Kanada. Senast han sköt en björn var för fem år sedan. Manollo jagade med King, en fjorton månader gammal plotthund när han sköt säsongens sista dalabjörn.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser