Manollo skjöt andra björnen för säsongen

Manollo Rodriguez med björnen han sköt i går. Rättvik (JJ) I går kunde Manollo Rodriguez skjuta sin andra björn för säsongen för sina gråhundar. Jakten ägde rum på Rättviks Finnmark Boda Bingsjöns VVO i Dalarna.

Manollo Rodruguez jagade i går björn i Rättviks Finnmark Boda Bingsjö VVO, bara en mil från den plats där den otäcka björnattacken ägde rum i går.

– Jag kunde till slut skjuta björnen på gångstånd för gråhundarna Björnjägarens Espresso och Lewa, säger han.

Hundarna hade då jobbat med björnen i en och en halv timme. Manollo hade fått tips om en synobs och släppte på platsen. Björnen är den andra denna vecka för hundarna.

– Det är extra roligt när det varit så bra utdelning och skoj eftersom jag fött upp tiken själv, säger Manollo.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser