Manollo skjöt andra björnen för säsongen

Manollo Rodriguez med björnen han sköt i går. Rättvik (JJ) I går kunde Manollo Rodriguez skjuta sin andra björn för säsongen för sina gråhundar. Jakten ägde rum på Rättviks Finnmark Boda Bingsjöns VVO i Dalarna.

Manollo Rodruguez jagade i går björn i Rättviks Finnmark Boda Bingsjö VVO, bara en mil från den plats där den otäcka björnattacken ägde rum i går.

– Jag kunde till slut skjuta björnen på gångstånd för gråhundarna Björnjägarens Espresso och Lewa, säger han.

Hundarna hade då jobbat med björnen i en och en halv timme. Manollo hade fått tips om en synobs och släppte på platsen. Björnen är den andra denna vecka för hundarna.

– Det är extra roligt när det varit så bra utdelning och skoj eftersom jag fött upp tiken själv, säger Manollo.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser