Manifestation mot vargjakt

Falun/Stockholml(JJ) En manifestation hölls mot vargjakten i Falun i går. Samtidigt hölls en liknande manifestation i Stockholm.

Manifestationen arrangerades alltså mitt under pågående skid-VM. Men man fick hålla till i Örtagårdsparken, som inte ligger speciellt centralt i förhållande till VM-arrangemanget. Så tanken att nå många VM-besökare slog inte så väl ut. Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

Bland annat hade man tänt marschaller och flygblad delades ut.
Arrangörerna menar att vargjakten måste stoppas så att inte vargen utrotas.

Även i Stockholm arrangerades en manifestation för vargen, men där samlades många fler deltagare.
– Vi hade väldigt kort tid på oss att arrangera, och kommunen ville först inte ge oss någon plats alls. De sa att det inte fanns några områden kvar, att allt var uppbokat av VM, säger arrangörerna Kristina Hallin och Marlén Fuglsang till Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser