Många viltolyckor i går kväll

Värmland (JJ) I går kväll inträffade femton viltolyckor i Värmland. Två älgar och 13 rådjur var inblandade kollisionerna.

 

Olyckorna inträffade runt om i hela länet från klockan 18 och fyra timmar framåt rapporterar Sveriges Radio Värmland.

Olycksfrekvensen var i går högre än normalt men sannolikt är det slump och bristande vaksamhet som ligger bakom kollisionerna.

Inga allvarliga personskador orsakades, men eftersöksjägare har kallats ut till olycksplatserna för att spåra upp och ta hand om vilten, 13 rådjur och två älgar.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser