Många jägare ringer länskommunikationscentralen

Personalen på Länskommunikationscentralen (LKC) i Västra Götaland får många samtal från jägare kring det nya ersättningssystemet vid eftersök.

Samtalen har till och med blivit så många att det går ut över LKC-personalenshuvudsakliga arbete.

Nu går Eddie Björck vid länsordningspolisen i Västra Götaland, ut till alla kretsansvariga jägare, och ber dem informera eftersöksjägare och andra berörda i kretsarna om de nya eftersöksreglerna.

På Nationella Viltolycksrådets hemsida finns all nödvändig information. Personalen på LKC ska inte behöva besvara frågor kring ersättning och nya regler.

Eddie Björck skriver, ”Denna ökning av inkommande samtal medför en stor belastning för deras verksamhet som redan idag är hårt ansträngd.”

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser