Många deltog i stormöte om varg

SVABENSVERK(JJ). Det kom cirka 100 personer till det stormöte om varg som Jägarnas Riksförbund bjöd in till under lördagen i Svabensverk. En huvudfråga var varför Dalarna och Gävleborg ska drabbas så hårt av rovdjurstrycket. Syftet med mötet var bland annat att deltagarna skulle kunna få svar på sina frågor och berätta för myndigheterna hur de upplever situationen med rovdjur.

Att ingen kom från Naturvårdsverket, trots inbjudan, upprörde många jägare. Inte heller någon representant från länsstyrelsen i Gävleborg dök upp på mötet. Miljöminister Andreas Carlgren, C, hade tackat nej till inbjudan.

Länsstyrelsen Dalarna deltog dock och möjliggjorde att besökarna kunde få svar på sona frågor. Under mötet var det bland annat mycket diskussion kring beslutet att stoppa den kommande licensjakten på varg. Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser