Många björnobservationer

Ljusdal (JJ) Mer än 270 björnar har observerats i Ljusdals kommun under sommaren och våren. I Färila- Kårböles jaktvårdskrets har 220 observationer gjorts vilket ska jämföras med föregående år då 150 björnar observerades.

De ansvariga för björnobservationerna har senaste åren konstaterat att många som ser en ensam björn avstår att rapportera iakttagelsen. Det har helt enkelt blivit för vanligt med björn.
De flesta björnobservationerna sker under våren och hösten. Efter brunsten under sommaren verkar björnarna bli skygga. Dessutom försvårar växtligheten under sommaren möjligheterna att upptäcka björn.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser