Många björnobservationer

Ljusdal (JJ) Mer än 270 björnar har observerats i Ljusdals kommun under sommaren och våren. I Färila- Kårböles jaktvårdskrets har 220 observationer gjorts vilket ska jämföras med föregående år då 150 björnar observerades.

De ansvariga för björnobservationerna har senaste åren konstaterat att många som ser en ensam björn avstår att rapportera iakttagelsen. Det har helt enkelt blivit för vanligt med björn.
De flesta björnobservationerna sker under våren och hösten. Efter brunsten under sommaren verkar björnarna bli skygga. Dessutom försvårar växtligheten under sommaren möjligheterna att upptäcka björn.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser