Många björnar kvar

Sundsvall (JJ) Endast fyra av tolv tilldelade björnar har fällts i Västernorrland. Jägareförbundet kräver därför förlängd björnjakt fram till sista oktober.

När årets kvot bestämdes höjdes tilldelningen från åtta till tolv björnar. Hittills har endast fyra björnar fällts under perioden 5-16 september. Två av björnarna har skjutits i Ånge och två i Sollefteå. Spillningsinventeringar ger vid handen att det finns gott om björn i länet. Anledningen till att det fällts så få björnar anses vara att det inte finns tillräckligt många jägare som specialiserat sig på björnjakt. De flesta björnarna fälls under älgjakten i länet.  

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser